КМҚК «Бизнес және сервис колледжі»

Тізім

Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру

1226000 "Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру"

Біліктілік: Технолог

Жұмыс істеу мамандығы: аспаз, технолог

Оқу түрлері - сырттай және күндізгі.

Оқу мерзімі:

11 сынып негізінде - 2 жыл 6 ай
9 сынып негізінде - 3 жыл 6 ай

Қоғамдық тамақтандыру технологы - бұл тамақтандыру аспаздық және кондитерлік өнімдерді әзірлеу, өндіру, сату және сапасын бақылау, тұтынушыларға қызмет көрсету және қоғамдық тамақтандыру саласында технолог ретінде қызмет көрсету маманы болып табылады.

Бірегейлік мамандық:

Сауалнама нәтижесі бойынша Қоғамдық тамақтандыру технологы мамандығы қазіргі уақытта өте кеңінен таралған. Сондықтан ұзақ кезеңдер бойынша осы саладағы мамандарға жұмыс берушілер тарапынан сұраныс жоғары болды. Бұл салада әрқашан да мамандар жетіспей, мұқтаждық танытуда.

Қызметтің сипаттамасы:

Технолог мамандығының қызметі - бұл қызмет көрсету және қажетті құжаттаманы, материалдық бағалауды, құрал-жабдықтар мен шикізат өнімдерін дайындау, сондай-ақ жаңа тағам түрлерін ойлап тауып, оның рецепттері мен технологиялық картасын жасау болып табылады.

Мамандықтың сұраныста болуы:

«Қоғамдық тамақтандыру технологы» мамандығының өкілдері еңбек нарығында үлкен сұранысқа ие. Жоғарғы оқу орындары мамандарды жеткілікті дайындаса да, «Қоғамдық тамақтандыру технологы» білікті мамандарына кәсіпорындар мен компаниялар тарапынан сұраныс артуда.

Осы мамандықты сәтті тамамдаған түлектер өз мамандықтарына туыстас мамандықтар бойынша жоғарғы кәсіби оқу орындарында «Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы» бойынша білімдерін жалғастыра алады.

Еңбектегі міндеттері:

Технолог тағамның сапасын анықтайды, дайын тамақ жасау үшін азық-түлік санын есептейді. Мәзір құрады. Аспазшылардың арасында міндетерін тағайындайды және олардың жұмысын бақылайды. Құрылғылардың түзулігін және дайын тамақтың сапасына жауапты. Өнімдерді өндіруде жаңа технологиялық процесстерді енгізу және тұтынушыларға қызмет көрсетуді жетілдіруге көмектесу. Тамақтандыру қызметінің сапасын жоғарлату мақсатында бағдарламалар құру. Тағамдарға, кондитерлік және аспаздық бұйымдарға жаңа рецептура құру, құжаттарды рәсімдеу. Нарықты зерттеп, өндірісті дамыту.

 

КМҚК «Бизнес және сервис
колледжі»

Әрленім және құрастыру
SemStar

Казахстан, ВКО, г. Семей
ул. Аймаутова, 143 «а»
e-mail: biznes_sbk@mail.ru
Приемная: 8 (7222) 50-58-98
Тел.: 8 (7222) 50-70-73, 50-71-18
Факс: 8 (7222) 50-58-98, 50-70-78

Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру

1226000 "Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру"

Біліктілік: Технолог

Жұмыс істеу мамандығы: аспаз, технолог

Оқу түрлері - сырттай және күндізгі.

Оқу мерзімі:

11 сынып негізінде - 2 жыл 6 ай
9 сынып негізінде - 3 жыл 6 ай

Қоғамдық тамақтандыру технологы - бұл тамақтандыру аспаздық және кондитерлік өнімдерді әзірлеу, өндіру, сату және сапасын бақылау, тұтынушыларға қызмет көрсету және қоғамдық тамақтандыру саласында технолог ретінде қызмет көрсету маманы болып табылады.

Бірегейлік мамандық:

Сауалнама нәтижесі бойынша Қоғамдық тамақтандыру технологы мамандығы қазіргі уақытта өте кеңінен таралған. Сондықтан ұзақ кезеңдер бойынша осы саладағы мамандарға жұмыс берушілер тарапынан сұраныс жоғары болды. Бұл салада әрқашан да мамандар жетіспей, мұқтаждық танытуда.

Қызметтің сипаттамасы:

Технолог мамандығының қызметі - бұл қызмет көрсету және қажетті құжаттаманы, материалдық бағалауды, құрал-жабдықтар мен шикізат өнімдерін дайындау, сондай-ақ жаңа тағам түрлерін ойлап тауып, оның рецепттері мен технологиялық картасын жасау болып табылады.

Мамандықтың сұраныста болуы:

«Қоғамдық тамақтандыру технологы» мамандығының өкілдері еңбек нарығында үлкен сұранысқа ие. Жоғарғы оқу орындары мамандарды жеткілікті дайындаса да, «Қоғамдық тамақтандыру технологы» білікті мамандарына кәсіпорындар мен компаниялар тарапынан сұраныс артуда.

Осы мамандықты сәтті тамамдаған түлектер өз мамандықтарына туыстас мамандықтар бойынша жоғарғы кәсіби оқу орындарында «Тамақтандыру кәсіпорындарының өнім өндіру технологиясы» бойынша білімдерін жалғастыра алады.

Еңбектегі міндеттері:

Технолог тағамның сапасын анықтайды, дайын тамақ жасау үшін азық-түлік санын есептейді. Мәзір құрады. Аспазшылардың арасында міндетерін тағайындайды және олардың жұмысын бақылайды. Құрылғылардың түзулігін және дайын тамақтың сапасына жауапты. Өнімдерді өндіруде жаңа технологиялық процесстерді енгізу және тұтынушыларға қызмет көрсетуді жетілдіруге көмектесу. Тамақтандыру қызметінің сапасын жоғарлату мақсатында бағдарламалар құру. Тағамдарға, кондитерлік және аспаздық бұйымдарға жаңа рецептура құру, құжаттарды рәсімдеу. Нарықты зерттеп, өндірісті дамыту.

 

Миссия

Экономика саласында мемлекет пен аймақтың өндірістік әлеуетін көтере алатын, бәсекеге қаблетті, жоғары дәрежелі теориялық және практикалық дағды мен жеке тұлғалық қасиетті игерген мамандарды дайындау.

Болжау

Бизнес және сервис колледжі - Шығыс Қазақстан облысы және Қазақстан республикасының сервис, экономика және басқару саласындағы техникалық және кәсіптік білім берудің үздігі, корпоративті менеджменттің тиімді жүйесін меңгерген оқытушылар мен білімгерлердің, жұмыс берушілердің тағы басқа қызығушылық танытқан жақтардың мүддесіне сай қызмет ететін инновациялық білім беру мекемесі.

«Бизнес және сервис
колледжі» КМҚК

Әрленім және құрастыру
SemStar

Яндекс.Метрика